Projekt

The Queer Agenda

The Queer Agenda är ett nätverk av hbtq+-konstnärer, -aktivister och -samhällsbyggare från runt om Norden och Baltikum. Våra områden omfattar allt från filmskapande till illustrationer, intersektionell organisering till dans och mycket mer! 

Som hbtq+-kulturproducenter, -samhällsbyggare och -individer står vi inför många olika och specifika utmaningar. Dessa utmaningar skiljer sig enormt åt beroende på vem vi är, var vi kommer ifrån och i vilken situation vi befinner oss.

I vårt arbete som nätverk har vi utforskat våra visioner och drömmar för framtiden genom att dra nytta av våra olika erfarenheter och kunskaper från det förflutna. Genom en rad workshops har vi tagit itu med frågor som vi står inför som hbtq+-organisatörer och -konstnärer och utforskat våra önskemål om utopiska queera platser och relationer.

Från denna process tog vi fram tre konstnärsbeskrivningar. Vi gav dessa uppdrag till tre olika konstnärer och grupper som kommer att presentera sina konstnärliga svar under vår festival Sparkplug, som startar på Galleri Box den 16 augusti!

Vår nuvarande samarbetspartners är:
Drin(INSIDE) Finland 
Feminist Culture House, Finland
Speech Karaoke, Finland
Vilnius Queer Festival “Kreivės”, Litauen
Romas Zabarauskas, Litauen
Daniel Mariblanca, Norge
Sofia Rydhard, Sverige
Peter Nylund, Sverige
Reclaim Pride, Sverige

Om du är en HBTQ+-konstnär, -samhällsorganisatör eller -grupp och är intresserad av att delta i The Queer Agenda är vi alltid glada att höra av dig! Hör av dig till opportunities@statusqueer.se

Sparkplug

Det här är en rivstart för nya hbtq+ Göteborg. Under denna fullspäckade vecka av läcker hbtq+ kultur kommer vi skapa tillsammans, utforska tillsammans och lära känna varandra.

Vi kommer bjuda in till allt från dans till teckning, workshopping till filmtittande och många fler talang-delikatesser från hela staden, Norden och Baltikum för att få igång denna queer- och transfest.

Vårt community är splittrat, men vi är ändå många. Vi kommer använda hbtq+-konst och kultur för och av hbtq+-personer veckan ut för att utforska varandras erfarenheter och skapa nya kontakter.

Festivalen äger rum 16:e-22:e Augusti i vår alldeles egna bit av community paradis – ett utrymme mellan vår värld av cis-het bullshit och någon avlägsen queerutopi – med skalet Galleri Box som värd.

ALLA evenemang är FRI ENTRÉ 😘😘😘😘

👋👋 För information om hur vi arbetar med våra prioriterade grupper och om lokalens fysiska tillgänglighet, klicka här 👋👋

There are no upcoming events scheduled at the moment.