Uttryck dig själv med Vogue

Uttryck dig själv med Vogue

ANMÄLNING KRÄVS

Anmäla dig här: https://forms.gle/KeGasTHsVJuPMVu58

🎀🎀🎀🎀

Kortfattad:

Självförtroende finns i många olika former och kan uttryckas på lika många olika sätt – men att uttrycka självförtroende genom vogue är något helt annat. Den här workshopen tar dig genom voguings historia och får dig att hitta ditt självförtroende genom att prova stilar som vogue Femme och European Runway. 

 ✨Allt du behöver veta

Det sägs att självförtroende är nyckeln till allt och vi håller med! Att lära sig att projicera sitt bästa jag därute är en färdighet som hbtq+-personer över hela världen har använt för att kunna blomstra och överleva, en färdighet som har överlevt längre än nån av oss har levt. Som vi alla vet är detta dock lättare sagt än gjort. Det är därför vi spenderar denna härliga eftermiddag för att dra fram vårt självförtroende genom Vogue.

Ingen erfarenhet krävs för denna workshop!

Den här workshopen kommer att ledas av Göteborgs egen Demba Marciano – ett etablerat inslag i vår lokala ballroom-community. När vi säger ballroom menar vi den kultur som först utvecklades av det svarta och latinska hbtq+-communityt i New Yorks underground. Ballroom har många kategorier och stilar, men i den här workshopen kommer vi att fokusera på två specifika kategorier: Vogue Femme och European Runway.

Demba kommer att inleda workshopen med att tala om vogues historia från och med 1960-talet. Han kommer att utforska hur vogue påverkades direkt av modetidningen med samma namn och hur det transfeminina communityt utvecklade sin egen vogue-stil: Vogue Femme. Demba kommer att få våra kroppar i rörelse och leda oss genom de fem elementen i Vogue Femme: Hands, Catwalk, Duck Walk, Spins and Dips och Floor Performance. 

Han kommer också att lära oss ett och annat om European Runway – konsten att strutta runt och visa upp ditt fantastiska femme-självförtroende. 

Det här är en dykning i en helt annan kultur, och vi vet att det kan verka lite skrämmande. Så till dem av er som vill delta kommer vi att skicka ut en liten ordlista med viktiga begrepp som rör ballroom. På så sätt kan du, om du vill, sätta dig in i allt fackspråk innan workshopen.

Demba Sabally är en av Göteborgs ledare inom voguing-scenen. Han är född och uppvuxen i Göteborg och började ta voguingelektioner 2017. Sedan dess har han gått baler i Paris, Oslo, Köpenhamn med flera. Han går under namnet 007 på huvudscenen och Marciano på Kiki-scenen. Han walkar mestadels Butch Queen European Runway men han walkar även Vogue femme.

Taggar:

Datum

aug 21 2021
Expired!

Tid

2:00 pm - 4:00 pm

Platser

Galleri Box

Are you spending too many sleepless nights deciding whether you should spend your pocket money supporting the local LGBTQ+ community or pimping out your room with a fabulous piece of art? No? Well doesn’t it sound like a fucking great idea to do both anyway?? 

The point of this shop is to support queer and trans artists – that’s why we make sure all the profits go to the artists themselves.

Ligger du sömnlös på nätterna å tänker på om du ska spenderar dina fickpengar på att stötta gbgs hbtq community eller på att snygga till ditt rum med fabulösa konstverk? Nej? Men det låter väl som en jävla bra idé att göra båda och va??

Webshoppens syfte är för att stötta queer- och transkonstnärer, all vinst går därför till konstnärerna.