Korsa gränser

Korsa gränser

ANMÄLNING KRÄVS

Anmäla dig här: https://forms.gle/4nmJWpzSQf19sHZR7

🎀🎀🎀🎀

Kortfattad:

Följ med på en djupdykning i erfarenheterna hos hbtq+-personer som tvingas korsa gränser för att kunna överleva och blomstra. Vi kommer att titta på den banbrytande litauiska filmen Advokaten (The Lawyer), intervjua filmskaparen Romas zabarauskas och anordna ett rundabordssamtal med medlemmar från RFSL:s Newcomers. 

Vi kommer också att samarbeta med Speech Karaoke för att workshopa och snappa upp dina åsikter och tankar till deras arkiv med 800 tal på 17 språk.

[innehåll varning: överlevnadssexarbete]

 ✨Allt du behöver veta

Ikväll kommer vi att diskutera hur det är att korsa gränser som hbtq+-personer. Under denna fullspäckade kväll kommer vi att visa långfilmen Advokaten (The Lawyer), intervjua filmskaparen Romas Zabarauskas och anordna ett samtal där vi utforskar erfarenheterna hos hbtq+-personer som har varit tvungna att korsa gränser för att kunna börja sina liv här i Sverige.

The Lawyer är Litauens första mainstreamlångfilm som fokuserar på en kärlekshistoria mellan två män. Denna sårbara film dyker ner i det känslomässiga när den utforskar relationen mellan en litauisk advokat och en syrisk flykting som han träffar online på en cam-sajt. Innan vi börjar med filmen kommer vi att intervjua filmens författare och regissör Romas Zabarauskas för att ta reda på vilka innovativa och inkluderande metoder som han använde sig av i skapandet av filmen.

För att fylla denna känslomässiga berättelse med de verkliga svårigheterna och erfarenheterna som är specifika för den svenska kontexten kommer vi att ha ett rundabordssamtal med medlemmar från RFSL Newcomers. Här vill vi ge utrymme för rösterna från dem som har direkta erfarenheter av de teman och ämnen som vi kommer att utforska. 

Dina ord är värdefulla, dina tankar är viktiga och dina erfarenheter är mäktiga. Därför samarbetar vi med Speech Karaoke för att ge dig möjlighet att skriva ett tal och få det tillagt i deras arkiv med över 800 tal på 17 språk. Det är helt okej att bara komma för att se filmen också, men för dem av er som vill ge utlopp för er passion kommer Speech Karaoke att driva workshopen under hela kvällen. Du kan skriva på vilket språk du vill, det viktiga för oss är att du får chansen att säga det du behöver säga.

Fredagen den 20 augusti kommer vi att ha ett ytterligare evenemang med Speech Karaoke där vi kan släppa loss och framföra dessa nya tal – plus deras omfattande arkiv – i karaokestil. Klicka här för mer information! 

Romas Zabarauskas

Under de senaste tio åren har Romas Zabarauskas gjort provocerande, genre-brytande filmer som utgår från queera karaktärer. Romas kortfilm PORNO MELODRAMA och de efterföljande långfilmerna WE WILL RIOT och YOU CAN’T ESCAPE LITHUANIA tar upp ämnen som queer kärlek, politik och den växande nationalismen. Filmerna hade premiär på Berlinalen 2011, Moscow FF 2013 och New Yorks Bushwick FF 2016, och har sedan dess visats runt om i världen. 

RFSL Newcomers

Newcomers är en social plattform och ett nätverk för hbtqi-flyktingar och hbtqi-migranter inom RFSL Göteborg som träffas regelbundet och hittar på aktiviteter utifrån deltagarnas önskemål.

Speech Karaoke

Speech Karaoke är ett roligt, intersektionellt och gemensamt konstprojekt som främjar mänskliga rättigheter genom att dokumentera och dela tal. Speech Karaoke liknar vanlig karaoke, men istället för att välja en låt att sjunga väljer en ett tal att hålla från vår katalog med över 800 tal på 17 språk, en katalog som bara växer och växer efter elva år av kontinuerlig Speech Karaoke-revolution!

Taggar:

Datum

aug 09 2021
Expired!

Tid

6:00 pm - 9:00 pm

Platser

Galleri Box

Are you spending too many sleepless nights deciding whether you should spend your pocket money supporting the local LGBTQ+ community or pimping out your room with a fabulous piece of art? No? Well doesn’t it sound like a fucking great idea to do both anyway?? 

The point of this shop is to support queer and trans artists – that’s why we make sure all the profits go to the artists themselves.

Ligger du sömnlös på nätterna å tänker på om du ska spenderar dina fickpengar på att stötta gbgs hbtq community eller på att snygga till ditt rum med fabulösa konstverk? Nej? Men det låter väl som en jävla bra idé att göra båda och va??

Webshoppens syfte är för att stötta queer- och transkonstnärer, all vinst går därför till konstnärerna.