Eskimo Diva: Snacka med SAQMI

Eskimo Diva: Snacka med SAQMI

ANMÄLNING KRÄVS

Anmäla dig här: https://forms.gle/iWSN8PcjUJdyWN3EA

🎀🎀🎀🎀

Kortfattad:

Vi kommer att sparka igång kvällen med en visning av den helt fantastiska filmen Eskimo Diva av Nuka Carmen Bisgaard. Eskimo Diva följer Nuka på hennes uppdrag att ta med sig sin dragföreställning tvärs över Grönland. Vi kommer också att prata med Anna Linder från SAQMI om hur hbtq+-filmer kan förändra liv.

 ✨Allt du behöver veta

Vi visar upp det lockande, det fantastiska och det gåtfulla: Eskimo Diva. Eskimo Diva är en film som följer Nuka Carmen Bisgaard i hennes försök att ta med sig sin dragföreställning runt om på Grönland. Under hela resan möts hon av starkt motstånd – och kanske till och med hat från vissa – men hon är fast besluten i att skapa ett space för frihet.

Kort sagt handlar filmen om aktivisten, entreprenören och filmskaparen Nuka och hennes försök att leda en hbtq+-revolution.

Med oss på denna djupdykning i hbtq+-film kommer Swedish Archive For Queer Moving Images (SAQMI) egna Anna Linder.

Vi kommer att prata med Anna om kraften i hbtq+-film och vikten av att synliggöra hbtq+-personers olika erfarenheter.

Anna är en av de som VERKLIGEN skapar liv och rörelses i vårt lilla hbtq+ Göteborg. Hon är den drivande kraften bakom SAQMI, som sakta men säkert håller på att bli den främsta platsen för spännande hbtq+ film i Sverige. 

SAQMI grundades så sent som 2016 men har redan etablerat sig som en portal för queer rörlig media. I samarbete med queera arkivarier, historiker, bibliotekarier, tekniker och designers sprider organisationen den dolda queera historien om rörlig media vitt och brett. Vid sidan av sitt arbete med att synliggöra dessa viktiga delar av vårt hbtq+-kulturarv arbetar SAQMI outtröttligt för att uppmuntra blivande nya filmskapare på att våga skapa den typ av rörliga bilder som de vill se i världen. 

ing to dare to create the types of moving images they want to see in the world.

Taggar:

Datum

aug 09 2021
Expired!

Tid

8:00 pm - 9:00 pm

Senaste kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *