Den lilla sjömänniskan

Den lilla sjömänniskan

ANMÄLNING KRÄVS

Anmäla dig här: https://forms.gle/1YEA11YDYzc9GxNQ9

🎀🎀🎀🎀

Kortfattad:

Ta med dina barn till denna spännande fantasifulla verkstad där vi tillsammans tillverkar en sjömänniskofena i naturlig storlek. Vi kommer att använda alla möjliga fantastiska material från pärlor till piprensare. När vi är färdiga med att göra fenan tillsammans får vi sällskap av en riktig sjömänniska som läser upp sagan om den lilla sjömänniskan för oss.

 ✨Allt du behöver veta

Workshopen Den lilla sjömänniskan är inspirerad av projektet Förnya den lilla sjöjungfrun. Projektet granskar populära berättelser som Den lilla sjöjungfrun ur ett trans- och queerperspektiv för att föreslå nya alternativa läsningar av berättelsen. Berättelsen om Den lilla sjömänniskan är en omskrivning av den ursprungliga berättelsen om Den lilla sjöjungfrun som skrevs av H.C. Andersen 1837 och som fortsätter att beröra människor än i dag.

Under workshopen kommer vi att sätta vår fantasi i arbete med frågor som: Hur ser sjömänniskor ut? Vad är vi för slags sjömänniskor? Skulle vi vilja leva våra liv med en sjömänniskofena? Vi kommer att göra allt detta samtidigt som vi dekorerar fenan med massor av spännande material samt har roligt och äter snacks. Workshopen kommer att hjälpa barnen att uppfinna och utforska sin egen sjöperson och på så sätt få dem att undersöka hur de ser på sig själva och hur de kan aktivera fantasin i sin egen identitet.

När sjömänniskofenan är helt dekorerad tar vi en liten paus medan Inga förvandlar sig själv till en sjömänniska med hjälp av svansen som vi just har gjort gemensamt. Barnen kommer sedan att föras tillbaka till denna överraskande besökare från djupet för att njuta av en uppläsning av berättelsen om Den lilla sjömänniskan – en text omskriven av Inga.

Vi ville växa upp med valmöjligheter, valmöjligheter kring sexualitet och kön, växa upp utan garderobsrestriktioner eller färgkoder eller ”smink är bara för vissa och inte för alla”. Det kanske är för sent för oss, men vi har chansen att skapa den framtiden för barnen som växer upp nu.

Kolbrún Inga Söring arbetar med olika medier, bland annat skrivande, performance, video och storskaliga installationer. I sitt arbete utforskar den hur kroppen kan användas för att undergräva och säga ifrån idealen och myterna om maskulint begär och vårt cis-heteronormativa samhälle i stort. Centralt för detta är hur den använder Autotheory för att packa upp både populära berättelser och sina egna oroliga relationer till dessa berättelser och de normer de stöder. I dens senaste projekt Rethinking The Little Mermaid tillägnar Inga sig till exempel den ursprungliga berättelsen om ”Den lilla sjöjungfrun” genom sina egna erfarenheter. Centrala teman i dens arbete är bland annat: självrepresentativ kroppspolitik, kroppsmodifiering och begärspolitik. 

Taggar:

Datum

aug 22 2021
Expired!

Tid

10:00 am - 12:00 pm

Platser

Galleri Box

Senaste kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *