Broderikod

Broderikod

ANMÄLNING KRÄVS

Anmäla dig här: https://forms.gle/XhwRgB6nq3nAU6KGA

🎀🎀🎀🎀

Kortfattad:

Kom och ge ditt gamla favoritplagg nytt liv med broderi! Vi hittar på nya hbtq+-symboler och broderar dem på antingen dina egna kläder eller tyger som finns på plats. Workshopen är öppen för alla hbtq+-personer i alla åldrar (under 12 endast i vuxensällskap). Ingen tidigare erfarenhet krävs.

 ✨Allt du behöver veta

Symboler har alltid varit ett sätt för hbtq+-personer att kommunicera med varandra och hitta trygghet i utrymmen där det behövs. Det kan vara genom kläder, pins, frisyrer eller andra visuella markörer. Tänk dig den ökända Hanky Code – ett visuellt språk som användes av homosexuella män för att förmedla sina sexuella preferenser och sin tillgänglighet med näsdukar i olika färger som placerades på diverse delar av kroppen.

Än idag är det viktigt att ha ett eget visuellt språk för att vara synliga och känna igen varandra i offentligheten. Att ha ett eget visuellt språk ger er makt att kommunicera med varandra utan att andra förstår. 

Mode, kläder och accessoarer har länge varit ett sätt att kommunicera identiteter och åsikter. Det är därför vi vill samlas och utforska och skapa nya symboler tillsammans.Vi kommer sedan att brodera dessa symboler på vad vi vill – det kan vara våra kläder, en tygpåse som du gillar eller en tygbit som du kan förvandla till en liten väggbonad.

Målet är att kunna sätta fingret på vad det är vi har gemensamt. Vi ska hitta ett sätt för oss att uttrycka och definiera oss själva på våra egna villkor, och använda detta uttryck för att föra festivalen bortom galleriets väggar och ut i den stora världen. Det blir vårt lilla hemliga språk för att känna igen varandra i ett hav av cis-het djävulskap.

Workshopen börjar med en kort introduktion om olika queer-symbolers historia, vad som inspirerade dem och hur de har använts. Sedan går vi över till att designa och brodera våra nya symboler. Allt material som behövs kommer att finnas på plats men du är också välkommen att ta med egna kläder eller liknande att brodera på. Du kommer också att ha möjlighet att göra ditt broderi till en väggbonad. 

Esse McChesney är en queer textilkonstnär i Göteborg som framför allt jobbar med vävning, tygcollage och broderi. I dens verk undersöker den kön och sexualitet utifrån att den är en queer ickebinär transperson. Dens konst cirkulerar kring kropp och kön; Vad har kroppen med kön att göra? Och var finns könsidentiteten utanför kroppen och känslorna? I dens verk finner du också symboler, mycket färg, abstraktion och balans. 

Som svar på vårt arbete i The Queer Agenda har Esse skapat den stora textilskulptur som hänger i gallerirummet. 

 

Taggar:

Datum

aug 19 2021
Expired!

Tid

1:00 pm - 5:00 pm

Platser

Galleri Box

Are you spending too many sleepless nights deciding whether you should spend your pocket money supporting the local LGBTQ+ community or pimping out your room with a fabulous piece of art? No? Well doesn’t it sound like a fucking great idea to do both anyway?? 

The point of this shop is to support queer and trans artists – that’s why we make sure all the profits go to the artists themselves.

Ligger du sömnlös på nätterna å tänker på om du ska spenderar dina fickpengar på att stötta gbgs hbtq community eller på att snygga till ditt rum med fabulösa konstverk? Nej? Men det låter väl som en jävla bra idé att göra båda och va??

Webshoppens syfte är för att stötta queer- och transkonstnärer, all vinst går därför till konstnärerna.